Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

ΑΛΗΘΗΣ, ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΩΦΕΛΕΣΤΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

Ένας νεαρός, συνάντησε κάποιον ηλικιωμένο κύριο και ενθουσιασμένος από την απρόσμενη συνάντηση του είπε: 

«Κύριε με θυμάσθε;»

«Όχι…, δεν σας γνωρίζω», απάντησε ο ηλικιωμένος.

«Υπήρξα μαθητής σας κάποτε, δεν με θυμάσθε;», είπε ο νεαρός.

«Μάλιστα…, τί κάνετε αγαπητέ; Με τί ασχολείσθε;», είπε ο ηλικιωμένος ευγενικά, χωρίς να έχει θυμηθή τον νεαρό.

«Έγινα και εγώ καθηγητής, όπως και εσείς κύριε», συμπλήρωσε ο νεαρός.

«Κρίνεις ότι είσαι καλός στη εργασία σου;», ερώτησε με περιέργεια ο ηλικιωμένος καθηγητής.

«Η αλήθεια είναι πως ναι. Εξ άλλου εσείς με εμπνεύσατε! Πάντα ήθελα να σας μοιάσω!»!

Ο ηλικιωμένος καθηγητής ξαφνιάσθηκε και ερώτησε τον νεαρό, τί ήταν αυτό που τον ενέπνευσε, ώστε να θέλει να του μοιάσει και να γίνει και ο ίδιος καθηγητής.

 

Τότε ο νεαρός του διηγήθηκε την ακόλουθη ιστορία:

«Κάποια ημέρα, ένας συμμαθητής μου ήλθε στην τάξη και μου έδειξε ένα πανέμορφο καινούργιο ρολόϊ. Δεν άντεξα, παρασύρθηκα και κάποια στιγμή του το έκλεψα. Δεν πέρασε όμως λίγη ώρα και αντιλήφθηκε ότι, το ρολόϊ έλειπε από την τσέπη του… Αμέσως ενημέρωσε τον καθηγητή της τάξης, ο οποίος ήσασταν εσείς. Τότε απευθυνθήκατε στην τάξη και είπατε:

“Το ρολόϊ κάποιου συμμαθητή σας, εκλάπη. Όποιος το έκλεψε, παρακαλώ να το επιστρέψει αμέσως”.

Εγώ, ντράπηκα τόσο πολύ, αλλά δεν τόλμησα να αποκαλυφθώ.

Μετά από λίγο, κλείσατε την πόρτα της τάξης, ζητήσατε από όλους να σταθούμε όρθιοι και μας είπατε ότι θα ψάχνατε τις τσέπες μας μέχρι να το βρείτε. Αλλά θέσατε και μία προϋπόθεση: Να έχουμε όλοι οι μαθητές τα μάτια μας κλειστά, γιά να μην δούμε τον ένοχο. Έτσι, όταν φθάσατε σε μένα, βρήκατε το ρολόϊ στην τσέπη μου… Όμως  συνεχίσατε το ψάξιμο και στις τσέπες και των υπολοίπων. Μόνο όταν ψάξατε και τον τελευταίο μαθητή, μας είπατε:

“Τώρα, μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας. Το ρολόϊ ευρέθηκε”.

Δεν αναφέρατε ποτέ το όνομά μου στην τάξη και ούτε μου σχολιάσατε ποτέ το περιστατικό σε προσωπικό επίπεδο!! Περίμενα να με επιπλήξετε και να μου κάνετε κατήχηση, αλλά τίποτε από αυτά δεν συνέβη! Εκείνη την ημέρα, σώσατε την αξιοπρέπειά μου! Θυμηθήκατε τώρα το περιστατικό κύριε καθηγητά;

«Ναι, αγαπητέ μου, τα θυμήθηκα όλα! Υπάρχει όμως κάτι στην ιστορία, που αναφέρατε, το οποίο δεν θυμάμαι… Και αυτό είναι ότι, είσασθε εσείς!! Και δεν σας θυμάμαι, διότι, σας ενημερώνω τώρα ότι, όταν σας έψαχνα και εγώ είχα τα μάτια μου κλειστά!!»!!!