Κυριακή 3 Μαρτίου 2024

ΤΟ ΗΧΗΡΟΝ ΡΑΠΙΣΜΑ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΗΡΩΔΩΝ!!!


 

 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΑ ΓΛΥΠΤΑ, ΠΟΥ ΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟ «ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ» ΤΟΥ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ!!!

 

Right to Life UK

Doha Qatar - Τα γιγάντια γλυπτά που εικονίζουν την ανάπτυξη του αγέννητου ανθρώπου, φιλοτεχνημένα από τον Άγγλο καλλιτέχνη Damien Hirst πριν μία δεκαετία, εξακολουθούν να είναι εκτεθειμένα στην πρωτεύουσα του Κατάρ, τη Ντόχα! Τα 14 μπρούτζινα γλυπτά του, φτάνουν σε ύψος τα 14 μέτρα και δείχνουν με εκπληκτική ανατομική λεπτομέρεια την ανάπτυξη ενός αγέννητου αγοριού από τη σύλληψη έως τη γέννηση!! Με εντολή της προέδρου της Αρχής Μουσείων του Κατάρ, Sheikha al Mayassa Hamad bin Khalifa al-Thani, τα γλυπτά του Hirst εκτίθενται σε περίοπτη θέση μπροστά από το Sidra Medical and Research Center, μία κλινική στο Κατάρ που ειδικεύεται στην υγεία των γυναικών και των παιδιών.

Τα έργα τέχνης φαίνονται από την έρημο και τον αυτοκινητόδρομο, και ζυγίζουν συνολικά 216 τόνους!!!


«Το θαυμαστό ταξίδι»!!

Ο Hirst ονόμασε την σειρά των γλυπτών: «The Miraculous Journey»=«Το θαυμαστό ταξίδι»!! Όταν ρωτήθηκε, πώς είχε αυτή την έμπνευση για τα γλυπτά, εξήγησε ότι, το ενδιαφέρον του εκδηλώθηκε, αφού έκανε δικά του παιδιά!! Ο γλύπτης-πατέρας τριώνπαιδιών-εξήγησε: «Όλοι μιλούν για το ταξίδι της ζωής τους, αλλά ο καθένας μας έχουμε κάνει ένα ολόκληρο ταξίδι πριν γεννηθούμε»!! Το πρώτο από τα 14 γλυπτά δείχνει τη στιγμή της σύλληψης, όταν το σπέρμα γονιμοποιεί το ωάριο! Κάθε γλυπτό δείχνει το αγέννητο μωρό σε διαφορετικό επίπεδο ανάπτυξης, με το ένα να απεικονίζει δίδυμα μέσα στη μήτρα! Την στιγμή που έγιναν τα αποκαλυπτήρια των γλυπτών, ακούστηκε ενισχυμένος ο ήχος μιας καρδιάς, έτσι ώστε οι θεατές, συμπεριλαμβανομένων των μελών της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, να μπορούν να ακούνε τον καρδιακό παλμό των παιδιών της μήτρας, καθώς αντίκρυζαν γιά πρώτη φορά αυτή τη μεγαλειώδη απεικόνιση της νέας ζωής.


Ο ρόλος της τέχνης στην δημιουργία προβληματισμού!

Ο Hirst τόνισε ακόμη ότι, «είναι υπέροχο να λες ότι, αυτό είναι πραγματικό! Και έτσι λειτουργεί(!),για την εκπαίδευση όλων»! Ένας ειδικός της τέχνης επεσήμανε, πόσο χρήσιμη είναι η παρουσία των αγαλμάτων στη θέση αυτή, υποστηρίζοντας ότι, «αντανακλά σε μεγάλο βαθμό την αποστολή της κλινικής Sidra, που είναι η φροντίδα της υγείας της γυναίκας και των μωρών!!... Νομίζω ότι είναι τέλεια για την τοποθεσία»!!!

Το είδαμε εδώ:  afistemenaziso

Πηγή: lifenews.com