Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΑ ΑΠΟΡΡΕΟΝΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΕΚ ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ!!!

        «Επιτρόπους μας έβαλε ο Θεός, γιά να ελεήσουμε την ταλαίπωρή μας ψυχή και να την σώσουμε, και το πρώτο μέσο να την βοηθήσουμε, είναι η καθαρή εξομολόγηση, η μόνη και καθαρή αλήθεια! Το μέσο της σωτηρίας του ανθρώπου είναι η ειλικρινής εξομολόγηση! Κάθε δικαστήριο χρειάζεται μάρτυρες· άνευ μαρτύρων δίκη δεν γίνεται. Ενώ αυτό το δικαστήριο της εξομολογήσεως δεν θέλει μάρτυρες. Ό,τι ομολογήσει ο κατηγορούμενος, εκείνο είναι. Εάν πεις την αλήθεια, θα δικαιωθής, αν ψεύδεσαι εις τον πνευματικό, τον αντιπρόσωπο του Θεού, πέρα από όσα έχεις, θα πάρεις και άλλη μία αμαρτία, του ψεύδους, και θα φύγεις...

Και ποιά η ανάγκη να γίνεται αυτό;

Με την καθαρή εξομολόγηση θα πάρεις έλεος, θα ελκύσεις την συμπάθεια του Θεού! Η καθαρή εξομολόγηση, είναι η μεγαλύτερη βοήθεια που θα προσφέρουμε στην πτωχή ψυχή μας! Γιά να ελευθερώσει αυτή την ψυχή ο Χριστός, έχυσε το Πανάγιό Του Αίμα επάνω στο Σταυρό, και εμείς την παραδίδουμε στα χέρια των δαιμόνων... Όταν θα πας όμως στον πνευματικό, πρέπει να πεις την μόνη και καθαρή αλήθεια. Και αν πας στον πνευματικό και του πεις ψέμματα, τί ωφέλεια έλαβες; Και τί χαρά θα λάβει ο πνευματικός από αυτή την εξομολόγηση; Όταν όμως του πεις την καθαρή αλήθεια και πας με απόφαση και ταπείνωση, τότε:

Θα ανοίξει τις αγκάλες του ο πνευματικός να σε δεχθή!

Θα σε συγχωρήση!

Θα σε συμφιλιώση με τον Θεόν!

Θα σε υπερασπισθή!

Θα σε προστατεύση!

Θα σε απαλλάξη από το βαρύ φορτίο των αμαρτιών σου!

Εννοείται, βέβαια, όταν πας με ταπείνωση και έχεις πάρει την απόφαση να εφαρμόσεις αυτά που θα σε συμβουλεύσει. Τί ωφέλεια έχουμε, όταν πάρουμε τον ιατρό και δεν ακολουθήσουμε έπειτα τις οδηγίες του; Τί το όφελος ότι επήγες στον ιατρό και αυτά που σου λέγει, δεν θέλεις να τα φυλάξεις;;;»!!

 

Άγιος Άνθιμος Χίου (1869-1960)

 

 

Πηγή κειμένου: oodegr