Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Η ΟΡΘΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΙΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ!!

 

«Οι Άγιοι Πατέρες μας διδάσκουν, πώς να πλησιάζουμε τα Ιερά Ευαγγέλια και πώς να τα διαβάζουμε, γιά να τα κατανοήσουμε όπως πρέπει. Διδάσκουν επίσης, τί είναι εκείνο που βοηθάει και τί είναι εκείνο που εμποδίζει την σωστή κατανόησή τους.

Διάβαζε, επομένως, κατ' αρχήν, περισσότερο τα συγγράμματα των Αγίων Πατέρων και κατόπιν, αφού μάθεις από αυτά πώς πρέπει να διαβάζεις τα Ιερά Ευαγγέλια, πήγαινε και διάβαζε με τη σειρά τα Ίδια τα Ιερά Ευαγγέλια!

Να μην θεωρείς, ότι αρκεί το διάβασμα του Ιερού Ευαγγελίου, χωρίς την ανάγνωση των Αγίων Πατέρων! Αυτό αποτελεί μία επικίνδυνη σκέψη. Στα Ιερά Ευαγγέλια, είναι προτιμότερο να σε φέρουν οι Άγιοι Πατέρες, σαν έναν αγαπητό παιδί του Θεού, που προετοιμάσθηκε κατάλληλα με τα συγγράμματά τους!

Όλοι εκείνοι που αρνήθηκαν με τρέλλα και με υπερηφάνεια τους Αγίους Πατέρες και πλησίασαν χωρίς μεσολάβηση, με θρασύτητα, με βρώμικο μυαλό και ακάθαρτη καρδιά, το Ιερό Ευαγγέλιο, έπεσαν σε καταστρεπτικές πλάνες... Αυτούς το Ευαγγέλιο τους απέβαλλε, διότι δεν ανέχεται κοντά Του, παρά μόνο τους ταπεινούς!»!!

 

Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ (1807-1867)